Over de maker

Welkom op mijn site.

Mijn naam is Marieke van Kesteren, 42  jaar, getrouwd en moeder van 3 jongens. Vanaf 1996 t/m begin 2015 ben ik werkzaam geweest als uitvoerder en leidinggevende in de Jeugdhulpverlening cq Jeugdzorg en ben nu directeur in het welzijnswerk. Door de jaren heen heb ik gewerkt volgens verschillende methodes en diverse werkvormen. Een aantal springen er voor mij uit; het Familienetwerkberaad, Signs of Safety, 1G1P en de methodiek van de Kindertelefoon en Hulpmix.nl. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze uitgaan van het oplossend vermogen van het kind, het gezin, de familie en het netwerk.  Veranderingen beklijven beter als zij vanuit de persoon/het systeem zelf komen. Vanuit een eigen keuze. Het vergroot de eigen waarde en de zelfstandigheid neemt toe. De betrokkenheid van de belangrijke personen om het gezin heen heeft geeft de gezinsleden kracht en steun.

Het vastleggen van het Familiegroepsplan in 2015 bij wet is een groot voordeel van de nieuwe Jeugdwet. Het krijgt nu de status die het verdient. Alleen was het voor velen nog nieuw terrein.  Met deze website ben ik in januari 2015 gestart om de de informatie die er is vindbaar en bruikbaar te maken. Kennis is tenslotte een manier om ‘grip’ te krijgen op het onbekende. Ik bied daarom mijn kennis en ervaring aan in de hoop daarmee de lezer een stukje op weg te helpen.

Alvast hartelijk dank voor uw bezoek en succes met het opstellen van het Familiegroepsplan.

Marieke van Kesteren

U kunt mij ook vinden op LinkedIn:                                             http://nl.linkedin.com/pub/marieke-van-kesteren/31/565/140

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.